Klimabloc

PROIZVODIMO DA TRAJE

ČUVAMO ENERGIJU

Zašto KLIMABLOC?

Klimabloc je poseban tip bloka koji se koristi za zidanje. Ovaj blok ima dodatnu termoizolacijsku karakteristiku zahvaljujući svojoj strukturi. Klimabloc je napravljen od visokokvalitetne gline i sadrži specijalne materijale koji poboljšavaju termičku izolaciju. Ova vrsta bloka je idealna za gradnju energetski efikasnih objekata jer smanjuje gubitak toplote i poboljšava energetsku efikasnost zgrade. Klimabloc je takođe otporan na vlagu i ima dobru zvučnu izolaciju, što ga čini idealnim materijalom za zidove u građevinskom sektoru.

1. ENERGETSKA EFIKASNOST

Zorka Opeka učestvuje u svetskoj borbi za očuvanje energije; u vreme kada obnovljivi izvori nestaju, u vreme kada se vodi računa o potrošnji – o njenom smanjenju, i sprečavanju nepotrebnog rasipanja, Zorka Opeka radi na konceptu ,,pametnog građenja“, gde ulaganjem u sam početak projekta, ulažete u budućnost; ulažete u život; ulažete u sebe. Najvažnije je, što se ne vodimo parolom ,,platite skuplje na početku, da biste kasnije uštedeli“. Plaćajte isto, a kasnije štedite! Jedna od najvažnijih osobina KLIMABLOC -a jeste postojanje prolaza toplote. Koeficijenti koje blokovi poseduju, dobijeni su prilikom atestiranja na Institutu za ispitivanje materijala u Beogradu.

2. EKONOMIČNOST

  Visina 238mm – od klasičnog bloka viši za 25%   Blokovi se zidaju u sistemu ,,pero – žljeb”, tako da se ne gubi vreme na nivelaciji, a zidne površine su ravne.   Za zidanje 1m2 zida, debljine 25cm, potrebno je 10,5 komada KLIMABLOC-a (za isti zid je potrebno 25 komada klasičnog bloka)!   Ušteda u vremenu izgradnje je 35%!!!   Potrošnja maltera za zidanje KLIMABLOC-om je 45% manja u odnosu na klasičan blok!!!   Ušteda od 40% do čak 70% troškova grejanja zbog mnogo boljih izolacionih svojstava. Uštede troškova zbog visokog termičkog kapaciteta,  ređe korišćenje rashladnih sistema koje je skuplje od grejanja.   Odlična zaptivenost, idealno ravan zid (ušteda na malterisanju).

3. ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Klimabloc je potpuno prirodan proizvod, a izdvaja ga izuzetno visok kvalitet izrade od vrhunske gline bez veštačkih dodataka. 

4. BUDUĆNOST

  O Klimablocu mislite dok njime zidate svoj objekat…

  O Klimablocu mislite i dok njime zidate Vaš novi poslovni prostor, stambeni objekat, stambeno naselje.

  Kada završite sa poslom, Klimabloc brine o Vama!

  Mislite o tome. Mislite o sebi. Mislite na sebe.