Fasadna opeka

PROIZVODIMO DA TRAJE

TRADICIJA KVALITETA

Zašto naša opeka?

ZORKA OPEKA već generacijama proizvodi fasadnu opeku koja prkosi vremenu, pruža izuzetan estetski ugođaj, uspešno štiti od vrućine, hladnoće, vlage, te poseduje potpuna protivpožarna svojstva.

1. DUGOVEČNOST

Tradicionalna gradnja predstavlja osnovu dugoročnosti objekta zato i danas možete videti veliki broj istorijskih građevina od opeke koje odolevaju vremenu.

2. TERMIČKI KVALITET

Fasadna opeka je jedan od najstarijih građevinskih materijala. Poseduje izuzetne termičke sposobnosti (otpornost na atmosferske prilike, ciklično smrzavanje i zagrevanje, visoka mehanička čvrstoća, paropropusnost i odlična moć akumulacije toplote). Jedna od najpoznatijih građevina je Rimski Koloseum.

3. PRIRODNA POSTOJANOST

Fasadna opeka je potpuno prirodni materijal koji obezbeđuje sigurnost i postojanost i pruža prostor za kreativnost pri kombinovanju boja, rasporeda i dekoracije. To je materijal koji ne zahteva dodadno održavanje, boja ne gubi na sjaju i zato je idealno rešenje arhitekata za unutrašnje ili spoljašnje uređenje, za porodične kuće ili poslovne i stambene zgrade.

4. ASORTIMAN

Asortiman fasadne opeke čine tri osnovne boje: bela, crvena i braon opeka kao i varijacije u pogledu vidljivih površina (glatka, reljefna) što omogućava kombinaciju koja zadovoljava različite potrebe, stilove i ukuse.

Svi proizvodi kompanije ZORKA OPEKA su proizvedeni u skladu sa najvišim standardima kvaliteta Evropske Unije i u skladu sa energetskom efikasnošću – savremenom potrebom tržišta i propisa.

Za sigurnu gradnju, potrebno je imati proverenog partnera i odličan proizvod!